Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania danych osobowych pozyskanych przez sklep internetowy www.herblive.com (zwanego dalej: „Sklepem”).
Właścicielem Sklepu i jednocześnie Administratorem Danych Osobowych jest firma Wellness Styl z siedzibą w Gdańsku (80-126), przy ul. Myśliwskiej 22A/5, wpisaną do Rejestru Przedsiębiorców prowadzonego przez Prezydenta Miasta Gdańsk pod numerem 153723, NIP: 9880114432, Regon: 020714669, zwana dalej „Wellness Styl”.

JAK ZBIERAMY DANE OSOBISTE

„Wellness Styl” zbiera informacje dotyczące firm-osób prawnych, dane osobowe osób fizycznych prowadzących działalność gospodarczą (zwani dalej Przedsiębiorcami), a także dane osób fizycznych (zwani dalej Konsumentami), które rejestrują się w Sklepie zakładając Konto. Konsumenci jak i Przedsiębiorcy mogą być określani dalej Klientami.
Dane są zbierane podczas dokonania Rejestracji Konta w Sklepie, poprzez wypełnienie dedykowanego formularza rejestracyjnego, gdzie w przypadku Konsumentów podają oni obowiązkowo:

  • imię i nazwisko;
  • adres (ulica, numer domu/mieszkania, kod pocztowy i miasto);
  • numer telefonu;
  • adres e-mail,

Natomiast w przypadku Przedsiębiorców dane niezbędne do wystawienia faktury VAT (czyli dodatkowo nazwę firmy, numer NIP)
Podczas nawigacji po Sklepie pewne anonimowe informacje (np. adres IP przypisany do Państwa komputera, rodzaj przeglądarki czy czas dostępu) mogą być zbierane automatycznie za pomocą wskazanych poniżej technologii. Dotyczy to także osób jedynie odwiedzających Sklep, bez dokonywania Rejestracji (Gości).
Od Klientów i Gości możemy również gromadzić Dane Nawigacyjne, w tym informacje o linkach i odnośnikach, w które zdecydują się kliknąć lub innych czynnościach, podejmowanych w naszym Sklepie.

JAK WYKORZYSTUJEMY DANE OSOBISTE

W przypadku dokonania Rejestracji Konta w Sklepie dane Klientów wykorzystywane są w celu: utworzenia indywidualnego konta Klienta i zarządzania tym kontem oraz zapewnienia możliwości dokonania zakupów w Sklepie. W przypadku dokonania zakupu w Sklepie dane osobowe mogą być przekazywane jedynie Dostawcy (firma Kurierska lub Poczta Polska) oraz firmie Krajowy Integrator Płatności Spółka Akcyjna z siedzibą w Poznaniu jeżeli Klient dokonał wyboru płatności poprzez serwis transferuj.pl.
Dane Nawigacyjne mogą być wykorzystywane w celu zapewnienia Państwu lepszej obsługi, analizy danych statystycznych i dostosowania Sklepu do preferencji Gości i Klientów, a także administrowania Sklepem.

MECHANIZM COOKIES

Sklep używa niewielkich plików, zwanych cookies. Zapisywane są one przez serwer „Wellness” na komputerze osoby odwiedzającej Sklep, jeżeli przeglądarka internetowa na to pozwala. Plik cookie zwykle zawiera nazwę domeny, z której pochodzi, swój „czas wygaśnięcia" oraz indywidualną, losowo wybraną liczbę identyfikującą ten plik. Informacje zbierane za pomocą plików tego typu pomagają dostosowywać oferowane przez „Wellness Styl” produkty do indywidualnych preferencji i rzeczywistych potrzeb osób odwiedzających Sklep. Daje też możliwość opracowywania ogólnych statystyk odwiedzin prezentowanych produktów w Sklepie.
Korzystamy z jednego typu plików cookies:

  • Cookies sesyjne - po zakończeniu sesji danej przeglądarki lub wyłączeniu komputera zapisane informacje są usuwane. Mechanizm cookies sesyjnych nie pozwala na pobieranie jakichkolwiek Państwa danych osobowych ani żadnych informacji poufnych z Państwa komputera


Mechanizm cookies jest całkowicie bezpieczny dla Państwa komputerów, w szczególności tą drogą nie mogą przedostać się do Państwa komputerów wirusy lub inne niechciane oprogramowanie. Niemniej jednak w swoich przeglądarkach mają Państwo możliwość ograniczenia lub wyłączenia dostępu plików cookies do Państwa komputerów. W przypadku skorzystania z tej opcji korzystanie ze Sklepu będzie możliwe, poza funkcjami, które ze swojej natury wymagają plików cookies.

LINKI I ODNOŚNIKI DO INNYCH STRON INTERNETOWYCH

Sklep zawiera linki i odnośniki do innych stron internetowych. „Wellness Styl” nie ponosi odpowiedzialności za zasady ochrony prywatności na nich obowiązujące. Z tego powodu zachęcamy Państwa, by po przejściu za pośrednictwem Sklepu na stronę zarządzaną przez innego administratora, zapoznać się z polityka prywatności tam przyjętą.

DOSTĘP DO DANYCH

Do danych osobowych zbieranych przez Sklep mają bezpośredni dostęp jedynie uprawnieni pracownicy zgodnie z zapisami naszej Polityki Bezpieczeństwa.
Państwa dane mogą być także udostępniane podmiotom uprawnionym do ich otrzymania na mocy obowiązujących przepisów prawa, w szczególności właściwym organom wymiaru sprawiedliwości.

MOŻLIWOŚĆ MODYFIKACJI DANYCH

Sklep zapewnia Klientom, którzy posiadają konto nieprzerwany dostęp do swoich danych i możliwość ich modyfikacji. W celu dokonania modyfikacji należy zalogować się na Konto w Sklepie. Klient ma możliwość usunięcia danych osobowych ze zbioru danych w przypadku wypowiedzenia umowy o świadczeniu usług drogą elektroniczną. „Wellness Styl” może odmówić usunięcia danych, jeśli ten naruszył Regulamin, a zachowanie danych jest niezbędne do wyjaśnienia tych okoliczności i ustalenia odpowiedzialności.
W przypadku subskrypcji biuletynu mają Państwo możliwość usunięcia swojego adresu e-mail z listy wysyłkowej, poprzez wybór odpowiedniej funkcji po zalogowaniu się na Konto w Sklepie.

HASŁA DOSTĘPU

W przypadku, gdy Klient posiadający konto w Sklepie zapomniał hasła dostępu, Sklep umożliwia wygenerowanie nowego hasła do konta w Sklepie. Sklep nie wysyła przypomnienia hasła. Hasło Klienta jest przechowywane w bazie danych w formie zaszyfrowanej i nie ma możliwości, aby je odczytać. Aby wygenerować swoje nowe hasło należy podać adres e-mail w formularzu dostępnym pod linkiem „Nie pamiętasz hasła?”, podanym przy formularzu logowania na konto. Nowe hasło zostanie wysłane TYLKO na adres e-mail, który został podany podczas rejestracji lub zapisany w ostatniej zmianie profilu.
„Wellness Styl” nigdy nie wysyła żadnej korespondencji z prośbą o podanie danych do logowania.

KONTAKT

Jakichkolwiek dodatkowe pytania związane z Polityką Prywatności prosimy kierować na adres: bok[at]mojafigura.pl

ZMIANY POLITYKI PRYWATNOŚCI

„Wellness Styl” zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności. W dniu dokonania zmian aktualizujemy datę wprowadzenia ostatniej poprawki podaną poniżej.
Data ostatniej modyfikacji: 8 sierpnia 2012 r.

Potrzebujesz informacji zadzwoń do nas...

InfoLinia Herbalife 801 000 886

Sklep internetowy Shoper.pl